1 Haziran 2008 Pazar

Arılarda ki Yavaşlama...

Sahilde olan kovanlarımda yaklaşık bir aydır hiç bir ilerleme yok.HAvalar mayıs ayında iyice soğumuştu ve neredeyse hava hergün bozuk yada yağmurluydu.Nisan ayının sonlarında satın almış olduğum kovanlar neredeyse aynı yerinde sayıyorlar.En iyi kovanlarımdan biri nisanda da 7 çerçeveydi şimdide 7 çerçeve...
Yaklaşık bir haftadır gün aşırı şurup vermeye başladım.Aldığım kovanların altlarında çok bal olduğu için yumurtlama alanı dar şurupta verdiğimden dolayı alttaki ballı çerçevelerden üste çekip yerine kabarmamış çerçeve veriyorum.Şuruplama başladıktan sonra ana arı tekrar teşvik edildi ve yumurta sayısı artmaya başladı.Kestanede açtı sayılır ancak iki gün önce çok şiddetli yağmur yedi.Nektarınıda yıkadı.Yarında yağış bekleniyor inşallah bu sefer fazla yağmur yağmaz.
Ayrıca köye götürdüğüm kovanlarında üzerine kar yağdı.Çamlıhemşindelerken ana arı kata çıkmış ve yumurta atmıştı.Köye götürünce ana arıyı alta alıp araya ızgara koydum.Kar yağdığında umarım arı kuluşkalığa çekilmemiştir... Yoksa yavru çürüklüğü hastalığıyla karşlaşacağız.Umuyorum ki bu yılki kötü hava şartları devam etmez ve arılarımızda iyi bir gelişme yaşanır ve bal verimimiz iyi olur.

2 yorum:

  1. ERHANCİM SİTEYİ BİRAZ İHMAL EDİYORSUN ,VER COŞKUYU.

    YanıtlaSil
  2. ERHANCİM SİTEYİ BİRAZ İHMAL EDİYORSUN ,VER COŞKUYU.

    YanıtlaSil