27 Nisan 2008 Pazar

Çamlıhemşine Götürdüğüm Arıların Durumu

İki hafta önce çamlıhemşine götürdüğüm arıların şimdiki halleri..Götürmeden önce 3-4 çerçeve arısı olan kovanlar 21 nisanda arı mevcutlarıda bir hayli artmış ve yumurta sahaları oldukça gelişmişti.Öyle ki 4 çerçevede ve çerçevelerin yarısında yumurta olan kovanım 7 çerçeve ful yavruya geçmiş ve yandanda dalak asmıştı.Arıları bakmakta bir iki gün gecikince maalesef  bu durumlar meydana geliyor..Yandaki boşluklara dalaklar asılmış ve ana yumurta atmış.

Bu kovan ise çerçeveler yetmemiş üst tarafına bal atmış .Çokta çalışkanlar yav.


5 yorum:

  1. Hemşerim bol kazançlı seneler
    Busene çiçek bol arılarda iyi gelişiyor sonu inşallah iyi olur
    Aynı ıklımde arılarımız herhalde Pazar hemşin Kantarlı ya çıkacağim haftaya.

    YanıtlaSil
  2. Sağol Ahmet abi. Dediğiniz gibi arılarda çok şahane gelişmeler var . Benim arılar biraz geç kaldılar bugün bir taneye kat attım.İnşallah bundan sonra daha iyi olacaklar.Kantarlıda da komarlar açmış olması lazım.Sizin içinde bereketli bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili erhan kardeşim arılarım geç gelişiyor diyorsun,üzülme yavru atışlarına bakarsan onlar sadece geç davranmış çok çok iyi duruma gelecek kolonilerin var olduğu görülmekte.bol verimli bir sezon olması dileklerimle,kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Salih Abi İnşallah iyi olacaklar bu yıl yaylada sezon geçen yıla nazaran bir ay erken başlayacak.Onun için 15-20 gün içinde kovanlarımın hemen hepsine kat atmam lazım.Sizede kolay gelsin bol verimli bir yıl geçiririz inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Allahtan bol verimli ve bereketli bir sezon dilerim
    Darısı benim başıma henüz 6-7 çıta benim arılar
    Selamün aleyküm
    kal sağlıcakla

    YanıtlaSil