29 Şubat 2008 Cuma

Yağmalama Görüntüsü

Arılarımın iki tanesi nereden geldiğini bilmediğim bir yerden 6 gündür bal taşıyorlar.Çerçeveler tamamen doldu.Ana arıya yumurta atacak alan bırakmayacaklar neredeyse.Geliş yönleri belli ama nerede kimin arısı var bilmediğim için bir şey yapamıyorum.Umarım Yağmalanan kovan veya kovanlar hastalıktan dolayı ölmemişlerdir.Yağmalama işine dün bir kovanım daha eklendi,yani şu anda 3 kovanım sürekli yağma yapılan yere çalışıyor.Arılar yağma yapmaya çalıştıkları için siyahlaştılar ve eski arı oldukları içinde fazla günleri kalmadı. Ana arılar ortalama 15-20 gün önce yumurtaya başlamışlar.Yeni arılar yavaş yavaş çıkmaya başladı.

2 yorum:

  1. Erhan kardeşim buradan arının ne yaptığını anlamak zor.Bazı arılar erken işe gider fakat bazı arılar aynı arılıkta salkımda olur.Bana göre burada arıların ırkı önemli bazıları erkenden faliyete geçer bazıları işe geç kalkış yaparlar.Tamam arılar yagmadan geliyor demek çok zor.

    YanıtlaSil
  2. Ali abi arılarımın ırkları hemen hepsi aynı kafkas ırkı.bir tanesinde faaliyet durdu.Şimdi normal çalışmasına başladı çok güzel polen geliyor.Ancak iki tanesi hala devam ediyor.Yani benim açımdan yağmadan geldikleri kesin.Bir tanesini kaldıracam başka yere götüreceğim.Faaliyetleri eğer aynen devam ederse yağma değil demektir ama eğer arılar aynı şekilde çalışırlarsa o zaman sizin dediğiniz gibi olmuş olur.. Yorumunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil